071 - 36 500 94
Ma. t/m vr.: 9:00 - 17:00 uur

Friesland, een eigenzinnige provincie

De volkscultuur van Friesland in een notendop!
Met bezoek aan museumdorp Allingawier, de Beerenburg distilleerderij van weduwe Joustra in Sneek, een rondvaart over de Friese meren en tot slot een goed verzorgd 3-gangen diner....


POPULAIR!
vanaf
€ 59,50
per persoon
vanaf
€ 59,50
per persoon
 
De volkscultuur van Friesland in een notendop!
Met bezoek aan museumdorp Allingawier, de Beerenburg distilleerderij van weduwe Joustra in Sneek, een rondvaart over de Friese meren en tot slot een goed verzorgd 3-gangen diner.

Programma

Vanuit uw regio per luxe Brouwer Tours Touringcar. Over de Afsluitdijk rijden we u naar Allingawier, een prachtig authentiek Fries terpdorpje, gelegen in het veenweidegebied van de Friese Zuidwesthoek. Een pittoresk museumdorp met oude ambachten, eeuwenoude kerken, grutterswinkel en dorpscafé. Daarna toeren we op weg naar Sneek gedeeltelijk de “Aldfaers Erf” route, dit betekent “Het erfgoed van uw voorvader”. Ook brengen we een bezoek aan de beste Beerenburg distilleerderij van Friesland, namelijk de Weduwe Joustra. Vanuit watersportstad Sneek geniet u nog van een prachtige vaartocht over de Friese meren. Op weg naar huis rijden we via de Afsluitdijk en geniet u nog van een driegangendiner.


Inclusief

- Vervoer per luxe touringcar vanuit uw regio
- Koffie met koek in de touringcar
- Bezoek museumdorp Allingawier
- Bezoek Beerenburg distilleerderij weduwe Joustra
- Rondvaart vanuit Sneek
- Goed verzorgd 3-gangen diner (exclusief drankjes)


Exclusief

- Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- Lunch


Meer informatie

Let op!
Indien u specifieke dieetwensen heeft vernemen wij dit graag tijdens de boeking zodat wij dit tijdig kunnen doorgeven aan het restaurant.
Friesland 1
Friesland 2
Friesland 3

1.Kies uw reisgezelschap

2. Selecteer uw gewenste vertrekdatum

do
10 mei
€ 59,50
vr
11 mei
€ 59,50
ma
21 mei
€ 59,50
di
22 mei
€ 59,50
wo
23 mei
€ 59,50
do
24 mei
€ 59,50
   Beschikbaar
   Gegarandeerd vertrek
   Volgeboekt
   Niet beschikbaar

Deze prijzen zijn inclusief:

- Vervoer per luxe touringcar vanuit uw regio
- Koffie met koek in de touringcar
- Bezoek museumdorp Allingawier
- Bezoek Beerenburg distilleerderij weduwe Joustra
- Rondvaart vanuit Sneek
- Goed verzorgd 3-gangen diner (exclusief drankjes)

Genoemde opstaptijden en -plaatsen kunnen wijzigen.

Klik op de locatie naam voor meer informatie.


Ik wil graag de opstapplaatsen zien op vertrekdatum:

PlaatsLocatieTijdToeslag
BodegravenStation NS06.45-
Alphen a/d RijnStation NS, bij de bussen07.10-
BoskoopStation NS, aan de Parklaan07.30-
HazerswoudeHazerswoude-Dorp, Provinciale weg Bushalte Dorp richting Leiden07.40-
LeiderdorpLeiderdorp, Engelendaal bushalte Vronkenlaan voor 08.00-
LeidenStation NS, Lammenschans (Kamerlingh Onnesplein)08.15-
Haarlem-SpaarnwoudeStation N.S. Woudplein (IKEA-zijde)08.45-
BeverwijkStation NS, Stationsplein lijnbushalte09.05-
HeemskerkStation NS09.15-
AlkmaarStation NS-Noord, Bushalte aan de Hertog Aalbrechtweg09.30-

Allingawier

In het Friese landschap, onberoerd door de tijd, ligt Het Friese Museumdorp. Een schilderachtig dorpje net beneden de afsluitdijk

Nederland

Nederland is een land dat deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden.[8] Het wordt in het westen en noorden begrensd door de Noordzee, langs de oostgrens door Duitsland en in het zuiden door België. De hoofdstad van Nederland is Amsterdam, de regeringszetel is Den Haag. De Caribische eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba maken als bijzondere gemeenten deel uit van het land.

Nederland heeft een inwonertal van 16.947.904 (2015) en met een oppervlakte van 41.543 km² een hoge bevolkingsdichtheid van 408/km² (2015). Ruim 18% van het oppervlak bestaat uit water en een groot deel van het land en de bevolking bevindt zich onder zeeniveau. Het land wordt beschermd tegen het water door middel van een systeem van dijken en waterwerken. Door landwinning zijn polders gecreëerd. Bestuurlijk is het land verdeeld in twaalf provincies.

Nederland werd onafhankelijk tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648), waarin de gezamenlijke Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden tegen de Spaanse overheersing in opstand kwamen. In 1579 vormden de Noordelijke Nederlanden de Unie van Utrecht, waarmee een nieuwe politieke entiteit ontstond. Met de Acte van Verlatinghe van 1581 werd door de gewesten van die unie de onafhankelijkheid van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden uitgeroepen, die rond 1609, bij het begin van het Twaalfjarig Bestand internationale erkenning kreeg en na afloop van de Tachtigjarige Oorlog in 1648 ook van Spanje bij de Vrede van Münster. Vanaf de Franse tijd (1795-1813) ontwikkelde Nederland zich tot een natiestaat, aanvankelijk als het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden in 1815, dat door de Belgische Revolutie in 1830 echter alweer uiteenviel.

Tegenwoordig is Nederland een van de meest ontwikkelde landen als 's werelds zevende economie naar bbp per hoofd van de bevolking (2009). Het bezet de vierde plaats in de index van de menselijke ontwikkeling (2013). De Nederlandse economie steunt vooral op een zeer hoog ontwikkelde land- en tuinbouwsector, de dienstensector en de internationale handel, met name op de doorvoer van goederen naar Duitsland.

Nederland is sinds 1848 een parlementaire democratie onder een constitutionele monarchie, een staatsvorm waarbij de macht gedeeld wordt door de koning(in), de ministers en het parlement. Nederland was medeoprichter van onder meer de Europese Unie, de G-10, de NAVO, de Wereldhandelsorganisatie en de OESO. Met België en Luxemburg vormt het de Benelux. Den Haag speelt een belangrijke internationale rol op juridisch gebied, als locatie voor vier internationale tribunalen en Europol.